Over ons

Daneș is een dorp op 9 km afstand van Sighișoara, midden in het hart van Transsylvanië! De bevolking bestaat uit ongeveer vijfduizend mensen, waarvan ongeveer 500 personen deel uitmaken van de Roma-gemeenschap/etniciteit. Hiervan leidt de meerderheid een moeilijk leven. Velen van hen hebben geen vaste baan en de meesten verdienen hun geld voor voedsel door middel van het sorteren van plastic, metalen en andere recyclingproducten op de stortplaats van Sighișoara.

Een groot deel van de kinderen uit deze families verlaat de school te vroeg, onder andere door armoede. Jongeren worden verleid door de illusie in het buitenland te werken, vooral in de ontwikkelde landen van Europa; op deze manier belanden ze in het doen van acties die een kwetsbare zone van criminaliteit zijn.

Door middel van onze programma’s willen we de inspanningen van de lokale instellingen zoals de gemeente, de school en de kerk ondersteunen bij het verhogen van het onderwijsniveau voor de jongeren van de Roma-gemeenschappen. En dat niet alleen, op deze manier hopen we ook de betrokkenheid en de mate van sociale verantwoordelijkheid van de lokale bevolking te verhogen, het zijn van proactieve actoren bij de ontwikkeling van de gemeenschap.

Naast deze doelstelling wil PERSPECTIVE Daneș sociaal werk, spirituele en educatieve ondersteuning in het Sighișoara-gebied voortzetten door middel van verschillende lange termijn- of korte termijnprojecten.

Met behoud van onze openheid voor partnerschappen en het ontwikkelen van projecten, probeert PERSPECTIVE Daneș de behoeften van de kansarme gemeenschap te beantwoorden door middel van een holistische benadering.

Onze visie

God heeft ons één gemaakt met Jezus Christus met de bedoeling dat wij het goede zouden doen, want dat heeft Hij altijd al gewild. Efeziërs 2:10 HTB Asociaţia Perspective Daneș is een organisatie zonder winstoogmerk, bestuurlijke autonomie, niet politiek betrokken en voldoet aan de normen voor een christelijke liefdadigheidsmissie, heeft christelijke waarden als basis in overeenstemming met internationale verdragen en de Roemeens wet en grondwet.

Liviu en Elena Tudosie

Vertrouwende op het idee dat de jongeren generatie niet alleen de toekomst van onze samenleving is, maar ook het heden, investeren we in de wetenschap dat er genoeg potentieel is om een verandering in hun leven te maken.