Doelstellingen en activiteiten

Het fundamentele doel van de Vereniging “Perspective Danes” is de bevordering van christelijke waarden binnen kansarme gemeenschappen zonder enige vorm van discriminatie. De specifieke doelstellingen van de activiteiten die door de Vereniging “Perspective Danes” worden uitgevoerd zijn als volgt:

  1. Ondersteuning en bevordering van christelijk onderwijs.
  2. Verbetering van het leven in alle aspecten binnen kansarme gemeenschappen.
  3. Voorlichting om het bewustzijn van de sociale rollen van leden binnen kansarme gemeenschappen te vergroten.

Activiteiten om deze doelstellingen te bereiken

  1. Het verstrekken van hulp in de vorm van goederen (voedsel, inclusief warme maaltijden, kleding, medicatie) door middel van georganiseerde acties aan individuen, hetzij systematisch of incidenteel, in privé- of openbare ruimtes, inclusief de gebouwen van de Vereniging.
  2. Incidentele donaties van goederen en diensten; essentiële goederen, faciliteren van medische behandeling in het buitenland voor degenen die deze niet in eigen land kunnen krijgen.
  3. Materiële hulp bieden in crisissituaties.
  4. Het verwerven en distribueren van vaste en vloeibare brandstoffen aan behoeftigen.
  5. Het organiseren van educatieve en recreatieve activiteiten voor kinderen en adolescenten: wekelijkse programma’s.
  6. Educatieve en recreatieve activiteiten voor volwassenen.
  7. Het organiseren van cursussen, conferenties en thematische bijeenkomsten over christelijke waarden en hun toepassing in de samenleving, in gehuurde of externe ruimtes.
  8. Het organiseren van acties om het publiek bewust te maken van de problemen waarmee kansarme sociale groepen te maken hebben en het promoten van hun grondwettelijke rechten.
  9. Het uitvoeren van studies, onderzoeken en enquêtes als nuttige hulpmiddelen om de doelstellingen van de Vereniging te bereiken.
  10. Het organiseren van cursussen, conferenties en thematische bijeenkomsten over onderwerpen gerelateerd aan ouderlijke opvoeding, gezinsplanning, zelfbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling voor jongeren en volwassenen.
  11. Het organiseren van acties om geld en/of materiële fondsen, voedsel, kleding, logistiek, enz. te verzamelen voor humanitaire hulp.
  12. Het ontwikkelen van gezinsbegeleidingsprogramma’s, inclusief medische, sociale, juridische, partner- en ouderlijke begeleiding.
  13. Sponsoring en ondersteuning van de opleiding en ontwikkeling van kansarme studenten, inclusief universiteitsstudenten of degenen die een opleiding volgen in gebieden die verband houden met het doel van de Vereniging.
  14. Samenwerken met autoriteiten, media, scholen, kerken, gevangenissen, sociaal-medische eenheden en families om drugsgebruik, jeugdcriminaliteit, misdaad en abortus te verminderen.
  15. Het organiseren van activiteiten die een sociale en culturele impact op de gemeenschap hebben.
  16. Het promoten en ondersteunen van het concept van vrijwilligerswerk in Roemenië door vrijwilligers te werven, op te leiden en te plaatsen.
  17. Het organiseren van praktische activiteiten om het gemeenschaps- en gezinsleven te verbeteren met vrijwilligers, zowel binnenlands als internationaal, om te helpen bij reparaties, bouw en restauratie van openbare of privé-eigendommen.
  18. Het uitvoeren van studies, onderzoeken en enquêtes als hulpmiddelen om de doelstellingen van de Vereniging te realiseren.
  19. Samenwerken, ondersteunen en partnerschappen opzetten met binnenlandse en internationale publieke of private sociale ondersteuningsinstellingen om de doelstellingen van de Vereniging te bereiken.
  20. Het bewerken en distribueren van boeken, publicaties en audiovisueel materiaal met christelijke, sociale en medische thema’s, en het oprichten van bibliotheken en videotheken.
  21. Het bouwen van de benodigde faciliteiten voor de gestelde doelen, het verstrekken van de materiële basis, vervoermiddelen, communicatie- en informatievoorziening en andere faciliteiten.
  22. De kosten dekken die nodig zijn om de belangen van de begunstigden van de Vereniging te vertegenwoordigen bij staats- en/of privé-instellingen door geautoriseerde personen.

De Vereniging zal ook de volgende activiteiten kunnen uitvoeren:

  • Het oprichten van dagcentra voor ouderen en het verstrekken van maatschappelijk werk zonder accommodatie, gelijk aan NACE code 8810, inclusief psychosociale en informatieve begeleiding, juridische begeleiding door een geregistreerd juridisch adviseur of advocaat, socialisatie en recreatieve activiteiten, herstel- en ontspanningstherapieën, het organiseren en deelnemen aan gemeenschaps- en culturele activiteiten, ondersteuning en hulp voor de familie van de ouderen, ondersteuning voor administratieve activiteiten en goederenbeheer, en andere benodigde activiteiten: noodhulplijn, ondersteuning bij beroepsoriëntatie, liefdadigheidsactiviteiten met voedsel donaties, materiële en financiële hulp, ontspanningstherapieën, culturele en administratieve activiteiten.

  • Het oprichten van dagcentra voor coördinatie en informatie voor verlaten kinderen, en het bieden van dagelijkse zorg voor kinderen, gelijk aan NACE code 8811. Dit omvat vroegtijdige educatie en ontwikkeling, zorg, medische hulp en herstel, hersteltherapieën, ondersteuning voor vaardigheden nodig voor zelfstandig leven, socialisatie- en recreatieve activiteiten, gezins- en gemeenschapsre-integratie, juridische begeleiding door een geregistreerd juridisch adviseur of advocaat, beroepsbegeleiding, het verhogen van het publieke bewustzijn over de situatie van verlaten kinderen, het aanbieden van warme maaltijden of maaltijdbereiding diensten, en kinderopvang gedurende de dag uitgevoerd door oppassen, huishoudelijk beheer.

  • Het oprichten van dagcentra voor ouderlijke begeleiding en ondersteuning en andere maatschappelijk werkactiviteiten zonder accommodatie, gelijk aan NACE code 8899. Dit omvat psychosociale gezins- en kinderbegeleiding, kinder toezicht, gezinsbegeleiding, opvoedingsvoorlichting, buitenschoolse educatie, socialisatie en sociale reïntegratie, emotionele ondersteuning.

  • Het oprichten van centra voor het bereiden en distribueren van voedsel voor mensen die risico lopen op armoede, sociale kantines die warme maaltijden serveren, het bereiden en distribueren van warme en koude maaltijden, schoonmaakactiviteiten, eigen beheer van de inkoop van benodigde producten voor maaltijdvoorbereiding, voedselinzameling en distributie gebaseerd op het voedselbankmodel, en wettige handel in voedsel.