Hulp aan Oekraïne

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft Perspective Daneș belangrijke ondersteuning geboden aan de getroffenen. We hebben pick-ups georganiseerd vanaf de Roemenië-Oekraïne grens en vervoer geboden, counseling sessies aangeboden en veel Oekraïners gehost, waardoor er een sterke gemeenschapsnetwerk is ontstaan voor degenen die ervoor kiezen om op de lange termijn in Daneș te blijven.

Bovendien hebben we humanitaire hulpreizen naar Oekraïne uitgevoerd. In de zomer van 2022 hebben we in samenwerking met lokale NGO’s en kerken een dagelijks onderwijsprogramma ontwikkeld dat meer dan 500 moeders en kinderen ondersteunde. Het programma omvatte groepsondersteuning, recreatieve activiteiten, een zomerkamp en training voor docenten. Ons centrum heeft ook Oekraïense kerkbijeenkomsten en andere gemeenschapsevenementen gehost.

Vanaf september 2022 hebben we ons centrum geopend als schoolfaciliteit voor Oekraïense studenten van maandag tot en met vrijdag. We bieden lunch en organiseren evenementen met onze jeugdgroep.

We blijven manieren vinden om Oekraïense families te ondersteunen die geïnteresseerd zijn om op de lange termijn in Daneș te blijven en we blijven toegewijd aan onze missie om hulp te bieden en een sterk gemeenschapsnetwerk te bevorderen.

Een verhaal van een van onze vluchtelingen

Ik ben een van de Oekraïense vluchtelingen in Sighișoara en Daneș, waar ik ook vrijwilligerswerk doe. Ik wil Liviu en het personeel van Perspective Daneș bedanken voor hun hulp bij het aanbieden van hun transportdiensten. Hun chauffeurs halen onze kinderen op en brengen hen op tijd naar school en bieden ook hulp aan volwassenen en kinderen in onze gemeenschap.

In het gebouw van Perspective hebben ze uitgeruste klaslokalen, een conferentieruimte en een eetzaal klaargemaakt voor onze studenten. De medewerkers voorzien ons vriendelijk van benodigdheden voor onze kinderen. Oekraïense kinderen kunnen gratis studeren en eten onder zeer comfortabele omstandigheden. We zijn hen zeer dankbaar! Moge de Heer hun werk, gezondheid en families zegenen.