Programma's

Hulp aan Oekraïne

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft Perspective Daneș belangrijke ondersteuning geboden aan de getroffenen. We hebben pick-ups georganiseerd vanaf de Roemenië-Oekraïne grens en vervoer geboden, counseling sessies aangeboden en veel Oekraïners gehost, waardoor er een sterke gemeenschapsnetwerk is ontstaan voor degenen die ervoor kiezen om op de lange termijn in Daneș te blijven.

Naschoolse programma

In Roemenië gaat één op de acht kinderen, met name uit plattelandsgebieden, hongerig naar bed. Eén op de vier kinderen stopt met school vanwege armoede. Dit programma is gestart als antwoord op deze behoeften en heeft tot doel kinderen van 6 tot 14 jaar, uit kansarme gezinnen, te helpen een betere kans te maken op succes in het leven.

Ondersteuningsgroep weduwen

Roemenië is een periode ingegaan van snelle en dramatische groei van de vergrijzende bevolking. Velen van hen wonen alleen, door emigratie van familieleden of het verlies van een partner. Dit resulteert vaak in ernstige eenzaamheid, wat een nadelig effect heeft op zowel hun fysieke als mentale welzijn.

Sportministerie

Nog een manier om te onderwijzen! We willen jongeren bereiken door verschillende sporten aan te bieden, waaronder voetbal, basketbal en unihockey. Sport is een geweldige taal waarmee we kwetsbare jongeren sociale vaardigheden en teamwork kunnen aanleren.

Tienerprogramma

We investeren in de jongeren generatie omdat we echt geloven dat “investeren in het heden de toekomst zal veranderen”. Het doel van dit programma is om tieners te helpen hun volledige potentieel te bereiken door verschillende waarden en overtuigingen te ontdekken, hen uit te dagen om goede beslissingen te nemen, samen tijd door te brengen, positieve rolmodellen te zijn, plezier te hebben en vrienden te maken.